Festival

20e Pink Screens

11/11/2021 tot 20/11/2021
Een feesteditie voor het grootste queer filmfestival van ons land.
09.11.2021 Niels Putman

Het grootste queer filmfestival ter lande blaast twintig kaarsjes uit en doet dat met, naast een expo en tal van langspeelfilms, maar liefst zeven kortfilmprogramma’s op de planning.

Pink Screens is een uitstekend moment om bij te benen. Het festival biedt kwalitatieve, recente queer en LGBTQIA+-films aan van over de hele wereld. De selectie is een mooie doorsnede van wat er op het queer film circuit zoal te zien was in de afgelopen twee jaar.

Onder de noemer ‘Made In Belgium’ duiken zes kortfilms op uit eigen land, waaronder At Night We Fly’ (16’) van Gert-Jan Verdeyen en het (inter)nationaal bekroondeVersailles’ (19’) van Hyun Lories. Ook ‘La protagoniste’ (14’) van Sarah Carlot Jaber, ‘Nuits sans sommeil’ (30’) van Jérémy Van der Haegen, ‘Les attendants’ (15’) van Truong Minh Guy en ‘En ce moment’ (15’) van Serena Vittorini worden twee keer vertoond.

De Belgische animatiefilms Balance’ (7’) van Timothée Crabbé en ‘Amours libres’ (5’) van Emily Worms en het visuele gedicht ‘Lyly baise le cis-tème’ van Lylybeth Merle duiken op in de meer andere kortfilmprogramma’s.

 

 

Internationale hoogtepunten zijn er met het Russische ‘Moonlight People’ (14’), het Belgisch-Tunesische ‘This day won’t last’ (25’) van Mouaad el Salem (dat deze week ook te zien is tijdens Visite #9), het Sloveense ‘Sisters’ (23’) (in december ook te zien tijdens Kortfilmfestival Leuven), het Braziliaanse ‘Quebramar’ (27’) en het Duitse ‘It is not the Brazilian homosexuals who are perverse but the situation in which they live’ (12’).

Pink Screens vindt plaats van 11 tot en met 20 november in Cinema Nova, Cinema Aventure, de Beursschouwburg, Cinema Galeries en Cinema Palace in Brussel. Meer info en tickets via www.pinkscreens.org.

Coverfoto © ‘It is not the Brazilian homosexuals who are perverse but the situation in which they live’ (Leandro Goddinho, Paulo Menezes, Eduardo Mamede)