Nieuws

Tom Van Avermaet werkt aan 'Hearts of Stone' met Noomi Rapace & Jessica Barden

Acht jaar na het Oscargenomineerde 'Dood van een Schaduw' werkt Tom Van Avermaet aan een opvolger!

Lees meer over

18.11.2019 Niels Putman

In Antwerpen zijn de opnames achter de rug van de nieuwe kortfilm ‘Hearts of Stone' van Oscar-genomineerde regisseur Tom Van Avermaet ('Dood van een Schaduw' met Matthias Schoenaerts). Van Avermaet wist hiervoor twee grote internationale sterren te strikken. De hoofdrollen worden vertolkt door de Zweedse Noomi Rapace ('The Girl with the Dragon Tattoo' en 'The Drop') en de Britse Netflix ster van 'The end of the f***ing World', Jessica Barden.

In het hart van een bruisende metropool, entertaint Paula, een eenzame straatartiest, mensen als een levend standbeeld. Ze verlangt naar een onmogelijke liefde met Agatha, het stenen sculptuur waarnaast ze elke dag te vinden is. Op een dag merkt ze dat haar stenen metgezellin vervangen is door een abstract, modern sculptuur. Na een verwoede zoektocht vindt ze Agatha aan de kant geschoven te midden van een groep afgedankte, klassieke beelden. Bij een ondergaande zon wil Paula afscheid nemen van het eenzame beeld, hopend haar uit haar stenen slaap te wekken...

 


Eén van de draailocaties voor 'Hearts of Stone': het Middelheimpark.

 

"Ik hou erg van verhalen van onmogelijke liefdes en vond het op een of andere manier logisch, dat iemand die op dagelijkse basis probeert een kunstwerk te worden, een liefde zou ontwikkelen voor een echt standbeeld. Dit soort van onbereikbaar verlangen vind ik erg filmisch en de poëtische schemerzone tussen droom en realiteit die zo ontstaat, vond ik enorm passend om het hart van het verhaal te laten worden." aldus Tom Van Avermaet.

Tom Van Avermaet is een bekroonde schrijver & regisseur vertegenwoordigd door CAA en Sentient, winnaar van een European Film Award en genomineerd voor een Academy Award met 'Dood van een Schaduw' met Matthias Schoenaerts ('Rundskop') en Laura Verlinden ('Le Tout Nouveau Testament', 'Happy End') in de hoofdrollen.

Noomi Rapace is bekend van de 'Millenium' reeks, waarvoor ze een BAFTA-nominatie kreeg; maar ook voor 'Sherlock Holmes: Game of Shadows', 'Prometheus', 'Dead Man Down', 'The Drop' en 'What Happened To Monday'. Ze is momenteel te zien in Amazon's 'Jack Ryan' en zal binnenkort schitteren in 'The Secrets We Keep' en 'Lamb'. Jessica Barden brak door in de Britse Netflix-serie 'The End of the F *** ing World' maar had ook rollen in 'The Lobster' en 'Jungleland'. BAFTA noemde haar vorig jaar een van de 'Breakthrough Brits'.

 


Eén van de draailocaties voor 'Hearts of Stone': de Handelsbeurs.

 

Door de romantische symboliek in het verhaal en de setting van de film werd ervoor gekozen om te film op te nemen in Antwerpen op twee prestigieuze locaties. Er werd gedraaid in het beeldenpark, het Middelheimmuseum en de net gerenoveerde Handelsbeurs.

'Hearts of Stone' werd geschreven door Tom Van Avermaet & Alison Kathleen Kelly. De film is een productie van Katleen Goossens voor Bulletproof Cupid in coproductie met het Kroatische Jaako dobra produkcija en Nukleus Film. Het project kon rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, het marketingfonds van de Stad Antwerpen en het Croation Audiovisual Centre. Daarnaast investeerde ook BNP Paribas Fortis Film Finance als Belgische Tax Shelter-investeerder.

Coverfoto © Post Bills PR
Persbericht © Post Bills PR