Nieuws

My Darling Quarantine Short Film Festival

Kortfilmfestivals van over de hele wereld bundelen hun krachten voor een online alternatief.
25.03.2020 Niels Putman

My Darling Quarantine Festival gaat haar tweede week in. Het online kortfilmfestival, een initiatief van het gloednieuwe Europese kortfilmmagazine Talking Shorts, wil een antwoord bieden op de huidige coronacrisis en de vele afgelaste of uitgestelde kortfilmfestivals. Ook onze redactie is betrokken bij de organisatie.

Het idee kwam er twee weken geleden van Enrico Vannucci, kortfilmadviseur voor het filmfestival van Venetië, die ondertussen al wekenlang in quarantaine leeft in Italië. Talking Shorts voert het initiatief aan en wordt bijgestaan door curatoren en programmators van kortfilmfestivals van over de hele wereld, waaronder Cannes, Berlijn en Locarno. Ook Vincent Langouche en Michiel Philippaerts van respectievelijk Kortfilmfestival Leuven en Film Fest Gent zijn betrokken bij het initiatief.

 


 

 

Talking Shorts wil daarmee niet louter een fijn tijdverdrijf aanbieden, maar ook de afgelaste kortfilmfestivals — zoals bijvoorbeeld Go Short in Nijmegen, maar ook Short Waves in Polen, Festival Regard in Canada en het Glasgow Short Film Festival — tegemoetkomen. Het wekelijkse programma telt zeven kortfilms die telkens één week gratis te bekijken zijn. Het publiek wordt aangespoord te stemmen op één favoriet. Tegelijkertijd zamelt het online festival ook geld in voor Artsen Zonder Grenzen en getroffen culturele instanties. Van het oorspronkelijk opgezette doel (€20000) werd na één week al 10% binnengerijfd.

Wanneer het festival eindigt, is nog niet gekend. Voorlopig blijft het lopen zolang de coronacrisis het dagelijkse leven van iedereen in bedwang en quarantaine houdt.

Meer informatie lees je via de officiële festivalpagina. Je kan het festival ook volgen via de sociale media kanalen van Talking Shorts: Facebook, Twitter & Instagram.

Coverfoto © 'Worlds of Glory' (Roy Andersson)