Nieuws

Kortfilm 'The Nipple Whisperer' in wereldpremière tijdens SXSW Online

Ook de Belgisch-Franse korte animatiefilm 'Hold me tight' zal er te zien zijn.

Lees meer over

11.02.2021 Niels Putman

De korte fictiefilm 'The Nipple Whisperer' van Jan Van Dyck is geselecteerd voor het South by Southwest Film Festival (SXSW), dat integraal online zal plaatsvinden van 16 tot 20 maart. Ook de Belgisch-Franse korte animatiefilm 'Hold me tight' van Mélanie Robert-Tourneur zal er te zien zijn.

Jan Van Dyck is actief als scenarist, regisseur en scriptdoctor voor film, televisie en theater. 'The Nipple Whisperer' is zijn derde kortfilm als regisseur, na 'Het Geluk' (2015) en 'Until It Hits You' (2013).

'The Nipple Whisperer' gaat over Maurice Sanders. Ooit stond hij bekend als ‘Magic Sandy’, maar dat is jaren geleden voor zijn muze, het model Doris, ziek werd en ze elkaar uit het oog verloren. Nu, meer dan een decennium later, wil Doris Maurice opnieuw ontmoeten. De hoofdrol wordt vertolkt door de Franse acteur Denis Lavant, bekend uit de films van Leos Carax, zoals 'Mauvais Sang' (1986) en 'Holy Motors' (2012). De andere rollen zijn voor Wim Willaert, Wendy Dresner, Elke Shari Van Den Broeck, Youri Dirckx, Sameh Alaa, Iris Van Cauwenbergh, Korée Wilrycx en Ben Vandendaele.

De productie is van Antonino Lombardo voor Prime Time, in coproductie met Ben Vandendaele voor Bekke Films. Fiona Braillon stond achter de camera, Jan Hameeuw monteerde, Jens Burez deed de art direction, Catherine Van Bree verzorgde de kostuums en Juul Verschraegen componeerde de muziekscore. De internationale sales worden vertegenwoordigd door het Brusselse Radiator IP Sales. 'The Nipple Whisperer' kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Coverfoto © 'The Nipple Whisperer' (Jan Van Dyck)
Perstekst © Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)