Nieuws

KASK-film 'Sun Dog' geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam!

De afstudeerfilm van Dorian Jespers maakt er kans op één van de drie Tiger Awards.

Lees meer over

Tags

05.12.2019 Niels Putman

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de selectie van de Ammodo Tiger Short Competition bekend gemaakt. Onder meer de KASK-afstudeerfilm ‘Sun Dog’ en de Belgische coproductie ‘They Parlaient Idéale’ maken kans op één van de drie hoofdprijzen.

In de jury zetelen museumdirecteur Nathanja van Dijk, de Franse filmmaker Safia Benhaim en curator/schrijver Greg de Cuir Jr. Uit de lijst van 21 films kiezen zij er drie die met een geldprijs van  €5000,- naar huis gaan.

In de selectie vinden we films terug van nieuwkomers en oude bekenden voor het festival. De Kroatische Laure Prouvust, die al een tijdje woont en werkt in Antwerpen, keert met haar Frans-Belgische-Italiaanse film 'They Parlaient Idéale' terug naar het Rotterdam, nadat ze daar in 2011, 2014 en 2018 ook al kans maakte op een Tiger Award.

KASK-alumnus Dorian Jespers viel met 'Sun Dog' al op tijdens de vertoning van alle afstudeerwerken, en ook tijdens Film Fest Gent bekroonde de jury zijn bijzondere film met een speciale vermelding. Jespers zakt nu voor het eerst met een film af naar het IFFR.

IFFR is één van de grootste filmfestivals in de wereld voor zowel publiek als industrie. De 49e editie vindt plaats van woensdag 22 januari tot en met zondag 2 februari.  Het volledige kortfilmprogramma wordt op 10 december bekend gemaakt.

Coverfoto © 'Sun Dog' (Dorian Jespers)