Artikel

Filmdossier I: Scenario

Kortfilm.be en BREEDBEELD slaan de handen in elkaar om in 10 dossiers de verschillende fases van het filmproces te doorlopen.
29.05.2019 Kortfilm.be-redactie

Kortfilm.be en BREEDBEELD slaan de handen in elkaar om in 10 dossiers de verschillende fases van het filmproces te doorlopen en uit te spitten, met artikels, interviews, tips en tricks. Het eerste dossier: scenario!

Of je nu een fictiefilm maakt of een experimentele documentaire, of je nu heel trouw je script volgt of uiteindelijk in de montage alles omgooit; voor de meeste cineasten is hun scenario de plaatst waar hun verhaal vorm krijgt, de personages voor het eerst tastbaar worden en de puzzelstukjes op hun plek worden gelegd.

 

In dit dossier geven we je naast de basistermen, ook enkele tips & tricks mee. Zoals welke software je het beste kan gebruiken om je scenario neer te pennen, of wat de do's en don'ts zijn bij het pitchen van je idee. Bovendien leggen we ook kort ons oor te luister bij De Scenaristengilde.

Voorts voelden we ook enkele jonge documentairemakers aan de tand over het gebruik van een scenario binnen hun kunstvorm én hadden we het met Karen Vázquez Guadarrama over het creatieproces van haar langspeeldebuut 'When the Bull Cried', dat in het verlengde ligt van haar korte VAF Wildcardwinnende documentaire 'Flor de Mil Colores' uit 2015.

Kortfilm.be & BREEDBEELD slaan de handen in mekaar om in 10 dossiers de verschillende fases van het filmproces te doorlopen en uit te spitten, met artikels, interviews, tips en tricks. Klik verder naar Dossier: Scenario en Dossier: Productie.