Nieuws

RITCS-film 'Bamboe' geselecteerd voor Cannes!

De afstudeerfilm van Flo Van Deuren dingt mee naar de drie hoofdprijzen binnen de studentencompetitie van het belangrijkste filmfestival ter wereld.

Lees meer over

19.04.2019 Niels Putman

De kortfilm 'Bamboe' van Flo Van Deuren werd geselecteerd voor de Cinéfondation-sectie van het filmfestival van Cannes. Voor de 22e editie van deze studentencompetitie werden meer dan 2000 eindwerken ingezonden.

De RITCS-afstudeerfilm werd eerder ook al geselecteerd voor Film Fest Gent en het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Later deze maand zal de film ook te zien zijn tijdens het Brussels Short Film Festival.

Flo Van Deuren brengt met haar afstudeerfilm voor het RITCS (master Film) een bedwelmende coming-of-age van een groep vriendinnen. "Maar vooral: hoe verlangens en seksuele ontluiking die vriendschap plots, vanuit het niets, kan beïnvloeden. Vergeleken met het eerder benauwde bamboeveld lijkt het milieu van de nieuwkomer vrijer, de mogelijkheden sensueler. De buurman geldt dan ook als de katalysator voor de overgang naar de puberteit, want van de ene dag op de andere is de aankomende zeepkistenrace te kinds voor bijna iedereen in de groep. Vanaf nu is het ieder voor zich, als aasgieren – bijna letterlijk cirkelend rond de man," schreven we eerder hier al.

Op donderdag 23 mei worden de prijzen van de Cinéfondation-selectie uitgedeeld. De jury wordt voorgezeten door regisseur Claire Denis.

Coverfoto © 'Bamboe' (Flo Van Deuren)