Nieuws

Anouk Fortunier gestart met de opnames van haar eerste langspeelfilm!

Anouk 'Drôle d'oiseau' Fortunier is gestart met de opnames van haar langspeeldebuut!

Lees meer over

09.08.2019 Niels Putman

De opnames van 'Mijn Vader is een Saucisse', het langspeelfilmdebuut van Anouk Fortunier ('Drôle d'oiseau') zijn maandag van start gegaan. De film speelt zich zo goed als volledig af in Gent en gaat over Zoë die haar vader steunt wanneer hij beslist om zijn werk als bankier op te zeggen en acteur te worden. De hoofdrol wordt vertolkt door Johan Heldenbergh, die voor het eerst sinds ‘The Broken Circle Breakdown’ opnieuw een hoofdrol speelt in een Vlaamse film.

Aan de zijde van Johan Heldenbergh die de rol van de vader vertolkt, speelt Savannah Vandendriessche ('Rosie en Moussa') de rol van zijn dochter Zoë. De moeder van het gezin wordt gespeeld door Hilde De Baerdemaeker. Andere rollen zijn weggelegd voor Frank Focketyn, Chokri Ben Chikha, Camille Blereau, Serge-Henri Valcke, Jade De Ridder, Eva van der Gucht, Ferre Vuye en Robbe Van Den Ven.

De opnames lopen nog tot midden september. "Anouk overtuigde me onmiddellijk als regisseur.", aldus Johan Heldenbergh, "Ik ben volledig gevallen voor haar kortfilm die me geraakt heeft door de manier van vertellen en de zotheid van de personages,… ik vond dat heel verfrissend. Ik herken veel van mezelf in Anouk: haar noodzaak om een verhaal te vertellen en haar enorme gedrevenheid om dat zo goed mogelijk te doen. Ik vind hier ook de mensen van 'Aanrijding in Moscou' terug, wat een ongelooflijk fijne samenwerking was. Erg spannend dat de opnames nu gestart zijn!”

 


''Mijn Vader is een Saucisse''

 

"Het wordt een gelaagde film vol humor voor iedereen die een aparte familie heeft.”

Anouk Fortunier won aan bekendheid met haar kortfilm 'Drôle d'oiseau', waarmee ze op verschillende internationale filmfestivals geselecteerd was. Ze won er ook de Publieksprijs op Film Fest Gent mee en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Kortfilm.be had een gesprek met haar na het winnen van die felbegeerde Wildcard. Daarnaast werkte ze ook als productieassistente op andere langspeelfilms zoals 'Le Tout Nouveau Testament' van Jaco Van Dormael en was de kindercoach voor Gilles Couliers 'Cargo' en Sahim Omar Kalifa's 'Zagros'. 'Mijn Vader is een Saucisse' is haar eerste langspeelfilmproject.

“Het avontuur is begonnen! Omringd met een pracht van een cast en crew kan ik niet wachten om dit verhaal tot leven te wekken. De rol van Pap is Johan Heldenbergh op het lijf geschreven. Het personage dat Johan neerzet heeft iets gewaagd, iets ‘lunatic’, maar even goed iets ongelooflijk liefdevol. Ook de andere acteurs passen perfect binnen het plaatje van het prettig gestoorde gezin Schutijzer. Het wordt een gelaagde film vol humor voor iedereen die een aparte familie heeft.”

Coverfoto © Kris Dewitte
Persbericht
© Paradiso Film