TV

Online premiere 'Empire Green'

29/04/2021 tot 01/05/2021
De experimentele kortfilm is 72u lang online te bekijken.
29.04.2021 Niels Putman

Productiehuis Animal Tank en regisseur Thomas R Peeters stellen vanavond de nieuwe experimentele kortfilm 'Empire Green' voor. De film is vanaf donderdag 29 april om 20u drie dagen lang online te bekijken.

'Empire Green' is een zinderend portret van een landschap. Het aanschouwt de aardse schoonheid als een nieuw fenomeen. De blik van de mens keert zich en kijkt nu met de ogen van een buitenstaander. Rododendrons brommen, drones ruisen, spechten sissen, daken knetteren, varens spannen op en bezoekers deinen mee in dit trillend stukje aarde dat 'Empire Green' titelt.

Geleiders zetten signalen om in geluiden, polen in magnetisme, lichtstralen in groenen. Wie wie bestudeert, bespeelt, domesticeert of overwoekert is niet duidelijk, alles staat onder spanning, alles is onderdeel van één lange loop van leiden en geleiden, conflict en feedback, elektron en magnesia. De (ge)leider stelt scherp op vibraties en klanken waar we anders misschien ongevoelig voor zijn, maar hier alles overstemmend orkestraal zijn. In de hoop hier te aarden, camoufleert het met muzikaal struikgeruis en gemanipuleerd kleurenspel. De golflengte, toon- en kleurschakering verandert naargelang het moment van de dag. Het is bezig aan een trip ver weg van of naar hier. Spectrum is green. Immediate launch, one, two, three…

De film is te bekijken via www.empiregreen.be.

Coverfoto © 'Empire Green' (Animal Tank)