Festival

JEF Festival 2020

15/02/2020 tot 01/03/2020
Nieuw dit jaar: de Make It Short-wedstrijd. Een selectie beloftevolle jonge makers krijgen alle middelen en begeleiding om in drie dagen tijd een professionele kortfilm in elkaar te steken.
20.02.2020 Arne Reszczynski

De vierde editie van het JEF festival, voor jeugdfilms en nieuwe media, loopt nog tot en met 1 maart in Antwerpen, Leuven, Brugge, Kortrijk, Gent en Roeselare.

De prachtige langspeelfilm ‘Marona’ opende afgelopen zaterdag het festival in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Niet getreurd voor wie de opening heeft gemist: de komende dagen kan je in één van de zes Vlaamse steden genieten van nog tientallen andere pareltjes voor het hele gezin.

Tijdens het JEF festival worden jonge filmliefhebbers en hun familie nog nauwer betrokken in de filmwereld aan de hand van masterclasses, Q&A’s en medialabs! Bezoek de website en ontdek het aanbod aan activiteiten tijdens deze filmweek.

Studentenkortfilmcompetitie

Negen (pas afgestudeerde) filmstudenten maken met hun afstudeerfilm kans op de titel van Beste Studentenkortfilm, goed voor een productieprijs ter waarde van €5000. In deze competitie vinden we veel namen terug die ons bekend in de oren klinken, waaronder een aantal alumni uit C-Mine Genk.

Celine Heijnen haar 2D-animatiefilm ‘Greener Pastures’ is een kleurrijk, grappig dierenverhaaltje dat perfect past binnen dit jeugdfilmfestival. Ook ‘Mijn zusje’, eerder te zien op het Kortfilmfestival Leuven, zit het doelpubliek van het festival als gegoten. Emi Canini belicht met haar humoristische film de band met haar zus, die een fysieke en mentale beperking heeft.

Ook de masterfilm ‘Le temps qui reste’ van Laura Van Passel, vorig jaar nog geselecteerd voor het Brussels Short Film Festival, dingt mee in de competitie. Deze metaforische film vertelt het verhaal over dementie en afscheid tijdens iemands laatse levensuren.

Make It Short

Nieuw dit jaar is de Make It Short-wedstrijd. Een selectie beloftevolle, jonge makers krijgen hier alle middelen en begeleiding om in drie dagen tijd een professionele kortfilm in elkaar te steken. Onder de deelnemers vinden we drie Sint-Lukas-adepten terug (Dayo Clinckspoor, Lennert Lefever en Sarah Lederman) en twee RITCS-ers (Nathan Naenen en Robin De Cock).

Voor de resultaten van deze wedstrijd moet je zondag 23 februari in het Zuiderpershuis in Antwerpen zijn. Ook de winnaar van de Studentenkortfilmcompetitie wordt dan bekend gemaakt.

Coverfoto © JEF Festival