Festival

Film Fest Gent Pop-up cinemas

01/10/2019 tot 18/10/2019
Zes publiekswinnaars te zien bij verschillende Gentse winkels en horecazaken.
05.10.2019 Niels Putman

Tijdens haar 46e editie breekt Film Fest Gent ook uit de cinemazaal. In zes pop-upcinema’s bij Gentse winkels en horecazaken kan je in aanloop naar en tijdens het festival genieten van een kortfilmparcours van bekroonde Belgische kortfilms.

De Film Fest Gent Pop-up Cinema’s tonen de sterkste kortfilms die de laatste jaren op het filmfestival in première zijn gegaan. De geselecteerde films zijn de winnaars van de ACE Image Factory & The Fridge Publieksprijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm van de afgelopen zes jaar.

De kortfilms worden in loop getoond tijdens de openingsuren van de handelaars of bibliotheek. Met een koptelefoon op het hoofd kunnen bezoekers zo spontaan kennismaken met Film Fest Gent.

Je kan er gaan kijken naar ‘Provence’ (in Julia June), ‘Sons of no one’ (in The Manufactory), ‘Boi’ (in Shelter), ‘Drôle d’oiseau’ (in De Post), ‘Perdition County’ (in Omnia Travel) en ‘De Weg van Alle Vlees’ (in De Krook).

De pop-upcinema's zijn een samenwerking tussen Film Fest Gent en PuurGent, om film tot in de stad te krijgen, een unieke filmbeleving bij Gentse handelaars te creëren en om jonge filmmakers te ondersteunen.

Coverfoto © Film Fest Gent
Tekst © Film Fest Gent