Festival

67e Kurzfilmtage Oberhausen

01/05/2021 tot 10/05/2021
Het oudste kortfilmfestival ter wereld nodigt ook enkele Belgen uit!

Tags

29.04.2021 Niels Putman

Het oudste kortfilmfestival ter wereld opent morgen haar 67e editie: Kurzfilmtage Oberhausen vertoont online vierhonderd kortfilms uit zo’n zestig verschillende landen. Geflankeerd door honderden introducties en een vijftigtal virtuele recepties door en met filmmakers en curatoren. Ook enkele Belgen maken deel uit van het rijke programma.

Eén van de focusprogramma’s staat in het teken van het werk van de Congolese Belg Baloji. Tijdens de opening van het festival gaat festivaldirecteur Lars Henrik Gass met onze landgenoot in gesprek. Twee jaar geleden ontving de regisseur-muzikant er de Principal Prize voor zijn kortfilm ‘ZOMBIES’.

Naast thematische programma’s zijn er ook acht (!) competitieluiken, goed voor 190 recente kortfilms die kans maken op grote prijzen. De Belgische kortfilm ‘Oasielles’, een experimentele documentaire van Nathalie Rossetti, maakt deel uit van de internationale online competitie. Het VAF WildcardwinnendeElong E’nabe’ van RITCS-alumnus Niels Devlieghere dingt mee binnen de Children’s and Youth Film Competition.

 


'Elong E'nabe'

 

Tevens Wildcardwinnares Ada Güvenir animeerde de videoclip ‘I Like It When You’re Gone’ voor Tom Rosenthal en werd geselecteerd voor de MuVi International Award competitie voor muziekvideo’s.

Het festival vindt online plaats van 1 tot en met 10 mei. Een festivalpas kost €15. Kurzfilmtage Oberhausen maakt ook deel uit van het platform This Is Short.

Coverfoto © Kurzfilmtage Oberhausen