Nowhere Else

BiografieBiography

Lee Kyeong-won

Lee Kyeong-won studeerde Engelse Literatuur aan de Dankook University en Film aan de Korean Academy of Film Arts. Zijn Nowhere Else won de Grand Prix in de Koreaanse competitie op het Busan International Short Film Festival in 2022. Lee Kyeong-won heeft ook als assistent gewerkt van filmmaker Lee Chang-dong.

Festivals
Busan International Short Film Festival
2022
CREDITS
Scenario Script
Cast
Camera
Editor Montage
Sound Geluid
Production Productie
Production Company Productiehuis
PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Koreaans
ORIGINAL LANGUAGE Koreaans
ONDERTITELING Engels
SUBTITLES Engels
Beeldverhouding
2.35
PRIJS €4
PRICE €4
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
#010
© Nowhere Else (Lee Kyeong-won, 2021)

Nowhere Else

Zes jaar geleden raakte de vrouw van een verstandshuwelijk vermist in Hamyang na een busongeluk. Als blijkt dat ze een huwelijk met een andere man heeft geregistreerd, brengt haar man haar een bezoek. Zij kan zich het verleden niet herinneren. De man vraagt haar huidige man om samen met haar Okcheon te bezoeken. Ze herinnert zich een plek waar zij lang geleden samen woonden.

Aan de hand van een verbroken relatie vertelt Lee Kyeong-won's Nowhere Else een verhaal over familie en trauma. De film opent met een man die op zoek is naar een vrouw met wie hij lang geleden heeft samengewoond, maar die zich haar verleden of ex-man niet kan herinneren. Tegen het einde herinnert ze zich dat wel en komt ze er vooral achter waarom ze die herinnering had verzegeld.

In plaats van afstand te creëren door minimale informatie en traag filmen, wordt de toeschouwer prachtig binnengelaten op deze reis en ontdekt die, samen met de protagonist, haar waarheden. De stilte maakt het publiek actief. Via de dood maakt Nowhere Else een korte reflectie op het leven mogelijk.” — Sanghoon Lee

Deze film werd gekozen door Sanghoon Lee, als antwoord op The Jungle Knows You Better Than You Do. Lee is artistiek directeur van het Busan International Short Film Festival en werkt daar sinds 2011. Daarvoor was hij hoofdprogrammator van het Koreaanse filmfestival in Parijs. Lee is ook voorzitter van het Gwangju Film & Image Workers Collective en heeft een Ph.D. in literatuur.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Sanghoon Lee