Slutterball
rating

Duur: 00 min. | Land: België | Regie: Jérôme Vandewattyne | Cast: Rémy S. Legrand, Christophe Gennen, Christian Maes, Lavandra May, Jasmine Arabia, Ignacio Bort | Scenarist: Jérôme Vandewattyne

In de nabije toekomst is België herleidt tot een dystopisch stort waarbij de armoedige bevolking nog maar één vorm van entertainment kent: een wedstrijd waarbij een pedofiel wordt losgelaten in een pretpark vol met zombies, schietgrage clowns en twee teams van vrouwelijke rolschaatsers die elkaar bestrijden in dit compleet geschifte spel. Om het met de woorden van de seks- en cocaïneverslaafde kat en tevens presentator Wanky te zeggen: “Welkom bij Slutterball!”

Jérôme Vandewattyne’s Slutterbal is een hommage aan de films van John Waters, Russ Meyers en de grind house cinema van de jaren zeventig. De magere plot dient vooral om een explosieve cocktail van geweld, seks en decadentie op de kijker af te vuren. Deze cocktail drenkt hij in een hypnotiserend bad van felle, overgesatureerde kleuren en een beeldbewerking zoals ook aanwezig is bij de Grind house-films van Tarantino en Rodriguez.

Hommage aan de films van John Waters, Russ Meyers en de grind house cinema van de jaren zeventig

Het gestoorde karakter van de film wordt ook ondersteund door de hectische montage en het ‘offbeat’ cameragebruik. Voor de muziek deed de Vandewattyne beroep op zijn eigen band VHS from Space om een even excentrieke soundtrack af te leveren. Dit alles zorgt voor een fameuze trip waarbij je op het einde van de rit je afvraagt wat je nu precies gezien.

 

 

Jeroen Van Rossem